(untitled) (Журналистика сериясы, 2016)
Мақала авторы ұлттық және шетелдік ғалымдардың пікірлеріне қарайлай отырып, бұқаралық ақпарат құралдарының даму сатысы соның ішінде, телевизия саласына және жаңа медиа құралдарының даму тарихын хронологиялық тұрғыдан сараптайды, талдау жасайды. Сондай-ақ мақалада жаңа медиа технологиялары мен әлеуметтік желілердің ақпарат алмасу тәсілдерін және оның тележурналистика саласында қолданылуын жан-жақты қарастырады. Сонымен қатар қазақ интернет кеңістігі жайында жаңа деректер ұсына отырып, тележурналистиканың функцияларына қатысты өзінің пікірін қосады.әлеуметтік едианың әсерінен қалыптасқан «екінші экран » ұғымы турасында кеңірек мәлімет беріп, олардың телевизияның ақпарат алмасу рталарында уғызған ықпалы жайында ой өрбітеді. Интернет пайда болғаннан кейінгі әлемдік журналистикадағы kонвергенция үдерісі, оның ұлттық ақпарат кеңістігіндегі айналым рөлін айқындайды. Мультимедиалық жуналистиканың талаптары мен заманалы аудитория сұранысына жауап беретін жаңа медианың Қазақстан масс-медиасындағы қолданыс аясына баға береді. Тақырыпқа байланысты автор телеаудитория мен интернет қолданушылары арасында ауқымды сауалнама жүргізген.Осы ғылыми тиянақтарға арқа сүйей отырып, ол жаңа медиа мен дәстүрлі БАҚ-тың қоғамдық пікірге әсері жайында өзіндік байлам жасаған. Автор статьи, анализируя исследования отечественных и зарубежных ученых, рассматривает ступени развития средств коммуникации, историю развития сферы телевидения и средств новых медиа в хронологической последовательности. Наряду с этим в работе всесторонне изучены мето¬ды информационного обмена в медиасреде и их применения в тележурналистике. Приводятся так¬же новые факты касательно истории казахского Интернета, высказывается оригинальное мнение о функциях современной тележурналистики. Квалифицированно разъясняется такое понятие, как «второй экран», сформированное под воздействием социальных медиа. Автор детально рассматри¬вает процесс конвергенции в мировой журналистике и определяет его роль в национальном информационно-ространственном цикле.