(untitled) (Журналистика сериясы, 2025)
Мақаланың негізгі мақсаты – Эдвард Т. Холлдың 1990-2024 жылдар аралығында коммуникациялық журналдарда жарияланған жұмыстарының дәйексөз деректерін зерттеу. Ғылыми зерттеу авторлары коммуникация журналдары Эдвард Т. Холлдың мәдениет теорияларын қалай тұжырымдайтынын зерттеу үшін табиғи тілді өңдеу (NLP) технологияларын, атап айтқанда BERTopic экстракциясын пайдаланады. Талдау көрсеткендей, Холлдың еңбегі 38 мақалада 432 рет келтірілген. The Journal of Intercultural Communication Research журналы мақалаларының басым көпшілігі мәдениетаралық коммуникация және кросс-мәдени коммуникацияны зерттеуде Эдвард Т. Холл теориясының маңыздылығына назар аударған. Мақалалар негізінен келесі тақырыптарға арналған: 1) Мәдениет және оның еңбек пен зерттеулерге әсері; 2) Уақыт және оның еңбек пен зерттеуге әсері; 3) Иіс сезу және сенсорлық иерархия; 4) Проксемика және мәдени өрнек; 5) Америкалық және Германиялық студенттер арасындағы мәдениетаралық коммуникация; және 6) Жапондар мен басқа мәдениеттер арасындағы қарым-қатынаста байқалатын мәдени ерекшеліктер мен айырмашылықтар. Осы зерттеуде ұсынылған салыстырмалы талдау уақыт өте келе Холлдың мәдениет концепциясын академиялық дискурс қалай қалыптастырғанын түсінуге мүмкіндік береді. Ғылыми зерттеудің нәтижесі көрсеткендей, Холл жұмысы кітаптар мен монографиялық еңбектердің тарауларында, сондай-ақ рецензияланбайтын журналдар мен жеке басылымдарда көбірек сілтемелерге ие болды.