(untitled) (Журналистика сериясы, 2016)
Избирательная кампания 2011 года по выборам Президента Республики Казахстан продемонстрировала рост культуры самого электорального процесса в плане соблюдения законодательных норм и попыток использования новых избирательных технологий по сравнению с предшествующими выборными кампаниями. Однако налицо был предсказуемый результат и отсутствие истинной политической борьбы. Данная статья является попыткой проанализировать ход события. 2011 жылдағы Қазақстан Республикасының Президенті сайлауы кезіндегі сайлау науқаны заңдылықтарын сақталуы жағынан сайлаушылар мәдениетінің дамуын көрсетті және бұрыңғы сайлаумен салыстырғанда жаңа сайлау технологияларды қолдануға әрекет жасады. Дегенмен шынайы саяси күрес болмағандықтан, сайлаудың нәтижесі бәріне де белгілі болды. Бұл мақалада автор оқиғалар ағымын талдауға әрекет жасады.