(untitled) (Журналистика сериясы, 2020)
Білім беру құзырлы амал мәселелеріне арналған қолданылған әдеби талдау нәтижесінде келесідей тұжырым жасауға болады, яғ- ни құзырлы амал журналисті дайындау үрдісі кезіндегі жетекші амал және студенттің кәсіби іс-әрекетте саналы қажеттілігін қалыптасты- руға бағыттайды; журналистің теориялық және тәжірибелік бірлікте кәсіби-бағытталған даярлығын жүзеге асыруды қамтамасыз етеді; журналистің тапсырманы шығармашылықпен шешуіне және өзіндік тұлғасын көрсете білу де дайындайды, сонымен қатар, қиындықтар туындаған жағдайда журналист қалыптасқан «түйінді құзыреттілік- терді» анықтау болып табылады. Егер біз қазіргі журналистің өзінің кәсіби қызметінің үдерісінде жүзеге асыратын қызметтерін қарасақ, бізге осы құзыреттілік ұйғарымын анықтау ықтималдығы бар.