ХХІ ғасырда білім сапасын арттырудағы өзекті мәселелер (Журналистика сериясы, 2020)
Бүгінгі күнгі жоғары оқу орындарының басты міндеті – білікті мамандарды дайындау екендігі даусыз. Заман талабы өзгерген сай ын жоғары оқу орындарына қоғам тарапынан қойылатын талап та өзгереді. Жаңашылдық білім беру саласының алдында тұрған жаңа міндеттерді сәтті орындаудың негізгі шарттарының бірі болып са налады. Олар оқутәрбие жұмыстарының тиімділігі мен өнімділігін арттыруға септігін тигізеді. Сондықтан бәсекеге қабілетті 50 елдің қатарынан көрінгіміз келсе, университетіміздегі білім беру жүйесі де жаңа талапқа сай болуы қажет.
Keywords: білім, инновация, оқуәдістемесі.