«Қоғамдық дипломатия» термині және оның қызметі (Журналистика сериясы, 2020)
Қоғамдық дипломатия деген сөз барша адамға саясат туралы ой қалыптастырып қойған. Дипломатияны, көбіне, ресми қарымқаты нас жасау арқылы мемлекеттің сыртқы саяси мақсаттары мен мүд делерін іске асыратын мемлекеттік ісәрекеттің ерекше түрі ретінде қарастырады. Осы жағдайды ескере отырып оның журналистикаға өте жақын екенін айта кеткен дұрыс. Дипломатия – сыртқы саясат   ты жүргізуге арналған аса маңызды құрал, үйлесімді құрамдас бөлік, бірақ алыс шетел мен көрші Ресейде бұл ұғым тек саясаттануда ғана емес коммуникациямен жақындастырып, журналистикамен жақын дастыра қарастырып, ақпарат ағымын «қоғамдық дипломатия» деп атап алған.
Keywords: дипломатия, коммуникация, саясат.