Қазақстандық ойын-сауық киноның тіл ерекшеліктері (Журналистика сериясы, 2020)
Бұл мақалада жаңару кезеңінде қарқындап болмаса да, қазақ ки нотіліндегі мәтіндерінің ерекшелігі мен қалыптасуы, олардың қазақ қоғамына ықпаләсері айқындалып, дамып келетіні туралы сөз бола ды. Алайда толық жүйелі түрде орнығып, қалыптаспаған соң, бүгінгі киноөнерінің толық көрінісін бере алады деп айту ертерек екені де ескеріледі.Бүгінде қай қырынан болса да мүлдем жаңа үдеріске өткен қазақ кино фильмдерінің кешегісін зерделеу, жетістіктері мен озық үлгі лерді салыстырып пайдалану баспа ісінің заман ауқымына сай қызмет етуіне мүмкіндік береді.Қазақ киноматографиясының дамуында ев ропалық, азиялық ж.б. елдердің жетістіктерінен бейне танымдарды екшеп ала отырып, өз ұлттық даму жолдарымызды жетілдіруге жол ашуымыз керектігі жайында баяндалады.
Keywords: кино тілінің ерекшелігі, қазақ киноматогра фиясы,кино ойын, кинобелгі.