Білім беру саласындағы PR (Журналистика сериясы, 2016)
Берілген ғылыми мақалада автор білім беру саласындағы PRдың рөлі және оның қандай дәрежеде қолданылатыны туралы зерттеп, жанжақты қарастырған. Білім беру мекемелеріндегі білім беру про цесін талдай отырып, ондағы PRдың қалай қолданылатындығын анық көрсеткен. Автордың пікірінше, PR – біздің еліміз үшін жаңа түсінік, оның маңыздылығы нарықтық қатынаспен және елдің шару ашылық байланысының болуымен белгіленеді. Сонымен қатар, бұл түсінік қоғам ойында саясат пен әртүрлі сайлаулар түрінде ғана елес тейді. Шын мәнінде, қоғаммен байланыс – бұл маңызды экономика лық түсінік, ал маркетинг – экономиканың маңызды бөлігі, алайда ол көбіне бизнес философиясы деп аталады.
Keywords: PR, білім беру қызметі, БАҚ, PR құралдар.; PR; білім беру қызметі; БАҚ; PR құралдар.