3D технология және инновациялық қоғам (Журналистика сериясы, 2016)
Мақалада жаңа инновациялық телетехнологияның көмегімен әзірленген бейнематериалдарды 3D форматы негізінде компьютер-лік бейнеөңдеудің әдіс-тәсілдері айтылады. Бұл процеске, қатысушы мамандар телеөндірістік дүниенің экзотикалық бағыт сапасын халы-қаралық деңгейге көтеруді мақсат тұтты. Евромедиялық мәдениеттің тележобасын, классикалық үлгісін көтеру озық ойдың, ғылым мен бі-лімнің сабақтастылығын ұлғайту, еркін технологиялық үрдісті шығар-машылық қабылетпен шоғырландыру консорциумдық шешімдерге қол жеткіздіртті. Мақаланың негізі ой идеясы осы мазмұнда жазыл-ған. Теледизайн тәсілдерін қолдана отырып, конвергенттік журналис-тиканың маңызы әңгімеленеді.
Keywords: Түйін сөздер; сценарий; мәтін; бейнеөңдеу; бағдарламалар жиын-тығы; теледизайнер.