Тәуелсіз журналистиканың демократиялық қоғамдағы орны (Журналистика сериясы, 2016)
Мақалада журналистиканың қоғаммен қатар өмір сүріп, оны-мен әрқашанда қатар жүретіндігі айтылады. Қоғамның өзі демокра-тияланған болса, журналистика да сол биіктен көрініп, оның белгілі бір дәрежеде қозғаушы күші бола алатындығы әлем тәжірибесінде дәлелденген болғандықтан, елімізде демократиялық қоғам қалып-тасқаннан бері журналистикаға қояр талап та өзгерген. Мақалада авторлары демократияны басты құндылық ретінде шынайы өмірде орнықтыруға күш салуымыз – жаңаша дамудың кепілі екендігіне дә-лелдер келтіре отырып, журналистикада жаңаша дамуды алдымен журналистің өзінен, яғни, оның жаңаша ойлау машығын қалыптасты-рудан бастаған жөн екендігін баса айтады.
Keywords: Түйін сөздер; демократия; плюрализм; плюралистік көзқарас; тәуелсіздік; әлемдік интеграция; жаңаша ойлау машығы; сөз бостан-дығы; журналистика.