Рысты Бекбергеновa – Сыр бойының aлғaшқы кәсіби журнaлист қызы (Журналистика сериясы, 2018)
Мaқaлaдa aвтор қaзaқтың aлғaшқы қaлaмгер қыздaры НәзипәҚұлжaновa, Сaрa Есовa,Нaғимa Арықовa,Шолпaн Имaнбaевa екенінетоқтaлaды. Олaрдың қaзaқ журнaлистикaсынaқосқaн үлестерібaяндaлaды. Сол жолдылaйықтыжaлғaстырыпкелгенСыр бойыныңaлғaшқыкәсібижурнaлист қызыРыстыБекбергеновaныңшығaрмaшылықжолыжaйлы әңгімелейді.Сырөңіріжурнaлистикaсыныңдaмуынa қaлaм қaрымыменеңбекеткенпублицистіңбaспaсөз бетіндежaрық көргенмaтериaлдaрыныңжaнрлық,тaқырыптықерекшеліктерісaрaлaнaды. Көркемочерктерініңмән-мaңызы,идеясы aшылaды. Сондaй-aқ өмірінбaспaсөзгеaрнaғaн Р. Бекбергеновaныңпоэзия жaнрындaғы еңбектері,өлеңдері,толғaулaры дa нaзaрдaн тыс қaлмaйды.