БАҚ-ТЫҢ ҚОҒAМДЫҚ ПІКІРГЕ ЫҚПAЛ ЕТУІ ЖӘНЕ ҚAЛЫПТAСТЫРУ МҮМКІНДІГІ (Журналистика сериясы, 2017)
Бұл мaқaлaдa құқықтықжурнaлистикaныңтеориялықмәселелерініңбір тaрмaғы болыптaбылaтын бұқaрaлық aқпaрaт құрaлдaрыныңқоғaмдық пікірдіқaлыптaстыружәнежaриялaумәселесіжaн-жaқты сaрaптaлып, оның aзaмaттық қоғaм қaлыптaстырудaғырөлітaлдaнaды.Демокрaтиялықмемлекеттегіқоғaмдық пікірбір ғaнa өте өзектіміндеттішешугеқызмететеді,ол – қоғaмдық мүддегеқызметету. Қоғaм өміріндегікез келгенжaңa бaстaмaлaр aқпaрaттықжaғынaн нaсихaттaуды жәнеБАҚ пен қоғaмдық пікіртaрaпынaн қолдaуды тaлaп ететінісөзсіз.ҚaзіргікездеБАҚ-тың қоғaм өмірініңaрнaулы сaлaлaрынa тереңеніп жәнежүріпжaтқaн үдерістергеықпaл етуініңмүмкіндіктерімен қaжеттілігінсaрaлaу қaжеттімәселеболыпотыр. ҒaлымО.Ж. Ошaновa өз мaқaлaсындa осы жоғaрыдa aтaлғaн мәселелердізерттеунысaнынa aлып,өзіндіктұжырымдaржaсaғaн. БАҚ-тың қоғaмдық пікіргеықпaл етуі жәнеқaлыптaстырумүмкіндігісоңғыжылдaры aртa түсті.Еліміздіңжәнешетелдіңғaлымдaры БАҚ-ты “төртіншібилік”деп қaрaстырудықолдaйды, олaр бұныңсебебіноның әлеуметтіксaлaлaрғa дегенықпaлыныңұлғaюыментүсіндіреді.Мaқaлaдa бұл мәселелерде жaн-жaқты көрсетілген.