ҚAЗAҚ AНЫҚТAМAЛЫҚ БAСЫЛЫМДAРЫНЫҢ ТAРИХИ ЖОЛЫ (Журналистика сериясы, 2018)
Мақалада қазақ анықтамалық-энциклопедиялық басылымдарының негіздері зерттеледі.Халқымыздың ауыз әдебиеті шығармаларында төл анықтамаларымызға негіз болар дәйек,деректер өте мол: халқымыздың өткен өмірінен, саяси-әлеуметтік тіршілігінен мағлұмат алып, елбасқарған хандар есімдерімен, елі мен жері үшін, халқының болашағы үшін жан қиған батырларерлігімен танысамыз. Бұл деректер өткенімізден анықтама бере алатындығымен де анықтамалық-энциклопедиялық ұғымдар болып саналады.