ЖАЗУШЫ ЗЕЙНОЛЛА СӘНІКТІҢ «ДЕМЕЖАН БАТЫР» ТАРИХИ ЭССЕСІ ТУРАЛЫ (Журналистика сериясы, 2018)
З. Сәніктің «Демежан батыр» атты тарихи эссе кітабының тарихи шындық пен көркемдікшешім тұрғысынан салыстырмалы түрде қарастырылды. Демежан батыр жасаған дәуір шындығымен саяси сарынның сүрлеуін тарихи шындық негізінде баяндаған автордың өзіндік пікірлерін декөпшілік оқырманға саралап ұсыну маңызды мәселе. Қ. Жұмаділев секілді халық жазушысының«Тағдыр», «Дарабоз» секілді еңбегі мен З. Сәніктің «Демежан батыр» тарихи эссесінің аражігіндеқандай көркемдік шешім мен тарихи шындық негіздері жатқандығы да тәуелсіздік тұсындағыәдебиеттанудың өзекті мәселелерінің бірі. Осы тұрғыдан келгенде тақырыптың қажеттілігіәдебиет сүйер қауым мен жалпы қазақ үшін арта түседі.