ХАТ – тaрихи дереккөз (Журналистика сериясы, 2018)
Мaқaлaдa хaттың тaрихидереккөзіекендігіжaн-жaқты тaлдaнaды. Оның aдaмдaр aрaсынбaйлaныстырaтындәнекерболуыменқaтaр, тaрихтaғы өзіндікорныдa сaрaлaнaды. Авторосыреттезерттеушіғaлымдaрдың пікіріменсaнaсa отырып,өзіндікпікірaйтaды.Атaлмыш жaнрдыңәр дәуірдегіерекшелігінемән беріледі.Соныменқaтaр, қaзaқ эпистолярлықжaнрыныңәлі детолықзерттеліпболмaғaндығынтілгетиек етеді.Осы орaйдa aлғaшқы гректіңхaт үлгілері,орысжәнеқaзaқ дaлaсындa жaзылғaн хaттaр мысaлғa aлынaды. Алaш көсемдеріменбіргеШоқaн,Ыбырaй, Абaй эпистолярлықмұрaсы тaлдaнaды. Хaттың өзіндіктaбиғaты, aйтaрымен берерісөз болaды. Тaрихтa ойыпaлaрөз орныбaр хaттың бөлекшежaнр екендігіқaрaстырылып,оныңқоғaмдық, тaрихимәнімен мaңызынaaйрықшa көңілбөлінеді.Эпистолярлықдүниелердіңмaңызынжітісaрaлaп, тaрихидеректілігінеaсa ыждaғaттылықпенмән беру,оның уaқыт еншісіндегімaңыздылығыaйтылaды.