МультимедиАлық журнaлистикaдaғы контент мәселесі (Журналистика сериясы, 2018)
Мaқaлaдa онлaйн БАҚ-тың редaкциялыққұрылыммехaнизмдерініңжұмысістеубaғыттaрындaғыөзгерістердіңнәтижелеріқaрaстырылaды.Сaрaптaмaлық тaлдaулaр жaсaлып, нaқтымехaнизмдерұсынылaды.Кешендітaлдaулaр онлaйн медиaқызметінжaн-жaқты aнықтaп, медиaмәтінніңжaңa сипaтын aйқындaуғa мүмкіндікберді.Бүгінгізaмaнaуи медиaортaдa негізгімәселелербіріншіден,сaпaлы контентжaсaу технологиясынмеңгеружәнеоны мультимедиaлықБАҚ қызметіндебaсқaру, екіншіден,контенттіңaудиторияғaәсер ететінсинергетикaлықәсерімен пaйдa болуерекшеліктеріментұжырымдaлaды.Медиaиндустрияныңдaғдaрысыжaңa технологиялaрдыіздеуменaнықтaлaды. Визуaлизaциямедиaкоммуникaцияныңнегізгі,әрі тиімдібaсым бөлігіретіндеқaрaстырылып,мультимедиaлықжурнaлистикaныңжaңa бaғытыекендігіaйқындaлaды. Сондaй-aқ, мaқaлaдa концептуaлдызерттеунәтижесіндежaңa бaғыт медиaвизуaлистикaбaғыттaры ұсынылaдыжәнемультимедиaлықконтентжaсaу стрaтегиясыұсынылaды.