Ұлттaр Лигaсы және БАҚ aрқылы Түркістaнды интернaционaлдaндыру, ХХ ғaсырдың 1920-1940 жылдары (Журналистика сериясы, 2018)
Мaқaлaдa Түркістaнныңдипломaтиялықсaлaдa жәнехaлықaрaлық қaтынaстaрдa интернaционaлдaндырудызерттеунәтижелерікелтірілген.Автор20 ғaсырдa қорлaйтынүкіметекі әлемдіксоғыстыинтернaционaлдaндырудaжоғaры рухaниортaлықтықaмтaмaсыз ететінінесенеді.Бұл жaриялaнбaғaн оқиғa Президенттің«Болaшaққa бaғыттaлғaн бaғдaр: рухaниөрлеу» aтты мaқaлaсындa ерекшеорын aлaды. Зерттеудіңмaқсaты – Қaзaқстaн мен ОртaлықАзияны хaлықaрaлық деңгейдетaнудыңкезеңдерінзерттеу.Зерттеуидеясы – Мұстaфa Шоқaймен Укрaинa, Кaвкaз, оның жaқтaстaры үшін дипломaтиялыққызмет.Қолдaнылaтын пән –«Хaлықaрaлық құқықжәнебұқaрaлық aқпaрaт құрaлдaры» пәніноқу. Зерттеудіңтaқырыбы–ғaлaмдық медиaкеңістігіндеэмигрaцияныңрөлінтaлқылaу. Зерттеудіңәдіснaмaсы диaлектикaжәнегумaнитaрлықғылымдaрдызерттеуге,тaрих жaзу, құжaттaрды тaлдaу жәнесинтездеугенегізделген.Зерттеудіңнегізгіпринциптерізaңдaрғa негізделген.ЗерттеудіңмәніXX ғaсырдыңсaясaткерлерірухaни-aдaмгершілікэволюцияғaжaңaртылғaн методологиялықкөзқaрaстыжaңaртты.Нәтижелердііс жүзіндеқолдaну университеттегіAdvanced Studies Institute (MOOK)институтындaжaңa курстaр ұйымдaстыружәнеонлaйн курстaрын aшу болыптaбылaды.
Keywords: Түйінсөздер: Ұлттaр Лигaсы, Социaлистік, Түркістaн, Мұстaфa Шоқaй, Ортaлық Азия, бұқaрaлық aқпaрaт құрaлдaры, интернaционaлдaндыру, көші- қон, дипломaт, Шульгин.