Конкурстық бaғдaрлaмaлaр өндірісінде телестудия технологиясын пaйдaлaну (Журналистика сериясы, 2019)
Зерттеу нақты нәтижелерге жету үшін әртүрлі уақытта ресми және жеке судандық теле арналардағы конкурстық бағдарламаларды өндіруде телестудия технологияларын пайдалану дың салыстырмалы талдауына негізделеді. Бұл ғылыми жұмыс сипаттамалық зерттеу ретінде жіктеледі, оның барысында проблемаларды зерттеу және гипотезаларды қайта қараудың ең нақты құралы ретінде контент-талдауы жүргізілді. Негізгі қорытынды жеке сектор телеарналарының бағдарламалық-конкурстарды өндіру кезінде телестудия технологияларына тәуелділігін, сондай-ақ ресми арналардың осы факторға тәуелділігінің төмендігін анықтау болып табылады. Отыз жыл бұрын теледидар өндірісінің инновациялық технологиялары таратылмағанын ескеру қажет. Қазіргі жеке телеарналар жарыс бағдарламасына қатысушыларға жүлделер беруде демеушілік компанияларды белсенді түрде пайдаланады. Зерттеудің авторлары жоғары сапалы бағдарламаларды өндіруде, атап айтқанда көрер мендерді тартуды талап ететін телестудияда заманауи технологияларды қолданудың маңыз дылығын атап өтті; студияның бұл түрі өндірістің барлық кезеңдеріндегі компьютерлік бағдарламаларға байланысты болғандықтан, виртуалды телевизиялық студияны қолданған жағ дайда, телевизиялық өндірістің түсіру тобының санын қысқарту қажеттігін атап өтеді. Мақала авторлары судандық ресми теледидар өндірісін жетілдіру үшін телестудияны қазіргі заманғы жабдықтармен жарақтандыруға көбірек қамқорлық жасауды ұсынады.
Keywords: Судaн телеaрнaлaры, теледидaр студиясы технологиялaры, бәсекеге қaбілетті бaғдaрлaмaлaрды шығaру.