Публицистика жəне əдебиет. Публицистика и литература. (Журналистика сериясы, 2016)
Maқалада əдебиет пен публицистикаға салыстырмалы талдау беріледі. Əдебиет пен публицистиканың объектісін, сонымен бірге шығармашылық қызметінің əдістерін зерттеу негiзінде əдебиет пен публицистиканың аудиторияға əсері, бірінші жəне екінші тараудың өзіне тəн өзгешеліктері ашып көрсетіледі. Егер əдебиеттің басты мақсаты жазушының рухани дүниесінің байлығы нəтижесінде тұрмысты көркем-эстетикалық жақтан суреттеу болса, публицистика үшін белгілі бір қоғамдық мəселелердің демонстрациясы жəне оларды шешу үшін аудиторияны жедел іске кірісуге үндейтiндiгi жан-жақты дəлелденеді.В статье проведен сопоставительный анализ литературы и публицистики. На основе изучения объекта и предмета, а также методов творческой деятельности, показа отношения литературы и публицистики к аудитории, раскрыты специфические особенности первой и второй сфер. Доказано, что если главной целью литературыявляется художественно-эстетическое отображение действительности и духовного мира писателя, то для публицистики это демонстрация конкретных общественных проблем и непосредственный призыв к действию.