E-gov және Жаңа медиаға саяси тәсілдердің өзгеруі: Интернеттегі исламдық мазмұнға Қазақстан саясаты (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада Қазақстан мысалында киберкеңістіктегі діни тақырып- тарға қатысты саясат мазмұнының өзгеруі талданады. Біріншіден, ма- қалада діни мазмұнды негізге ала отырып, жаңа бұқаралық ақпарат құралдарының ағымдағы үрдістері мен интернет-қызмет көрсету жә- не дискурстардың өзгермелі сипаты қарастырылады. Екіншіден ма- қалада Қазақстандағы үкімет пен ресми мұсылмандық қауымдасты- ғының стратегиялық шараларына баға беріледі. Соңғы кездері http:// www.din.gov.kz/, www.azan.kz , www.e-islam.kz секілді дербес веб- сайттар ашылды. Үшіншіден, мақалада зерттеу нәтижелері қорытын- дыланып, кейбір саяси салдарлары талқыланады.
Keywords: электронды үкімет, мемлекеттік саясат, Интернет- тегі Исламға қатысты мазмұн, жаңа бұқаралық ақпарат құралдары.