Якутия аудандық газеттерінің функциональды-мазмұндық және жанрлық құрылымының ерекшеліктері (редакторлар мен журналистерге жүргізген сауалнама қорытындысы бойынша) (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада М.В.Ломоносов атындағы Мәскеу мемлекеттік уни- верситеті журналистика факультеті Якутияның аудандық газеттерін Ресейдің шағын қалалары газеттерімен салыстыра отырып жүргізген зерттеу нәтижелері берілген. Редакторлар мен журналистерге жүр- гізген сауалнама деректері бойынша аудандық газеттердің функцио- налды-мазмұндық және жанрлық құрылымы жайлы деректер талда- нады.
Keywords: жергілікті баспасөз, этникалық баспасөз, функцио- налдық модел, мазмұндық модел, жанрлық құрылым.