Журналистиканың заманауи талаптары (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада журналистикадағы заманауи талаптардың жаңа мүм- кіндіктері қарастырылады. Ақпарат индустриясының сәтсіздігі ал- ғашқы кезеңде ақпарат ұйымдарындағы тарихи тенденциялардың кеңінен таралуы бойынша Интернетке қалай әсер еткені көрсетіледі. Автор мұнда жаңа технология мен журналистиканың арасында тығыз байланысқа қарамастан кез келген жаңа технология бастапқы кезе- ңінде бұрынғыларға қауіп ретінде қабылданып, сәтсіздікке ұшыраға- нын немесе жоққа шығарылғанын атап өтеді. Онлайн журналистика мен сандық журналистиканың және журналистің әлеуметтік желілер- дегі жұмысы әлі де зерттеуді қажет етеді деген пікірге келеді.
Keywords: өзекті мәселелер, заманауи талаптар, сандық жур- налистика, Интернет, онлайн журналистика, әлеуметтік желілер, бұ- қаралық ақпарат құралдары.