Замансөз және замансөзгер (Журналистика сериясы, 2020)
Мақала төлиесі алғаш рет «замансөз» деген термин ұсынып, оның мағыналық астарын ашады. Қоғамдық санаға ақпарат арқылы қозғау салу өнерінің бес саласы – қимылсөз, дыбыссөз, бейнесөз, шешенсөз және көсемсөздің басын біріктіретін ортақ атау ретіндегі мүмкіндігін саралайды. Бұрын қолданылып келген «публицистика» деген аталым- ның мағыналық аясының тым тар екендігіне көз жеткізеді. Публицис- тика аталымының белгілі бір қоғамдық формацияға ғана қызмет ет- кенін, ол формацияның заман көшінен қалғандығын, қазірде мүлдем басқа қоғамдық жүйе қалыптасып келе жатқандықтан бұл аталым- ның қолданыста болуы заман көшіне қалғандық екенін сараптайды. Бұл сала туралы ғылыми тұжырымдар ұсынған Ахмет Байтұрсынов, Рәбиға Сыздық, Зәки Ахметов, Намазалы Омашевтердің пікірлерін тілге тиек ете келе өз қорытындысын ғылыми айналымға қосады.
Keywords: Замансөз және замансөзгер