XV-XVIII ғасырлардағы қазақтың жыраулық эпикалық мәтініндегі «формулалық грамматика» заңын зерттеудің қажеттігі туралы (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада қазақтың жыраулық поэзиясының – өзіне тән қаһар- мандық-романтикалық пафосымен, азаттық күрес рухымен, көркем формалар молшылығымен ерекшеленетіндігі, сонымен қатар ақын- дар үрдісінде дәстүрлі әрі тұрақты стилистикалық формулалар мен ауызша-стильдік техниканың басым келетіндігі және олардың өзінің көне синкреттік музыкалы-ауызшалық табиғатына қарай қазіргі түрлі заманауи өнерлердің, соның ішінде сөз жоқ, арғы тегі эпосқа және миф пен салтқа тірелетін поэтикалық өнердің де көркем формалары- ның генезисі мен эволюциясына жарық сәуле болып құйылғандығы турасында сөз болады.
Keywords: «формулалық грамматика», эпикалық жанр, ауызша жеке шығармашылық, жыр, жырау, генезис, салт, ғұрып.