Қазақстандағы және әлемдегі медиа мен коммуникация дамуының серпіні: жергілікті зерттеушілер бұқаралық коммуникация теориясы дамуына қалай үлес қоса алады. Динамика развития медиа и коммуникаций в Казахстане и в мире. (Журналистика сериясы, 2016)
Бұл мақалада авторлардың алға қойған мақсаттары: a) медиа жәнебұқаралық коммуникация саласындағы Қазақстанда қабылданғанжәне қолданылатын негізгі теорияларға шолу жасау; b) қазақстандықзерттеушілерге медиа және коммуникация саласының ғаламдықғылыми дискурсында жаңа білім әкелуі мүмкін қолданыста бар жәнеболашақта қажетті тақырыптарды белгілеу. Авторлардың дәлелдеуінше, егер медиа және коммуникация саласындағы қазақстандық ғалымдар ғаламдық ғылыми диалогқа үн қосқысыкелсе, олар: a) медиа және коммуникация саласындағы әлемдікзерттеулер картасында өз орындарын белгілеулері керек; b) өз ерттеулерінің тақырыбы бойынша соңғы жаңалықтардан хабардар болуы тиіс; c) идеялардың халықаралық нарығында өз ғылыми нәтижелерінің пәрменді презентациялары мен жарияланымдарыарқылы әлемдік ғылыми қоғамдастықпен диалог орнатуы қажет.В данной статье авторы преследуют следующие цели: a) сделать обзор основных теорий в об¬ласти медиа и массовой коммуникации, которые могут быть применены и апробированы в Казах¬стане; b) обозначить для казахстанских исследователей такие основные существующие и будущие темы, которые могут внести новые знания в глобальный научный дискурс в области исследований медиа и коммун икаций. Авторы утверждают, что если казахстанские ученые в области медиа и коммуникаций хотят участвовать в глобальном научном диалоге, они должны: a) обозначить свои координаты на теоре¬тической карте мировых исследований в области медиа и коммуникаций; b) быть осведомлены о последних открытиях по теме своего исследования; c) построить диалог с мировым научным сооб¬ществом через проактивные презентации и публикации своих научных результатов на междуна¬родном рынке идей.