Особенности развития современной публицистики в плане формирования общественного мнения.Қоғамдық пікір құралымының жоспарында қазіргі көсемсөз дамуының өзгешеліктері. (Журналистика сериясы, 2016)
В данной статье автор рассказывает об особенностях развития публицистики в новом тысяче¬летии и формировании в новых условиях общественного мнения. В статье представлен конкретный анализ новой журналистики, ее влияние как на современное общество, так и на современную личность. Также приводятся плюсы и минусы новых видов масс-медиа, прогнозируются возможные пути их развития в будущем.Бұл мақалада заманауи публицистиканың даму ерекшеліктері жәнесол публицистиканың қоғамдық пікірді қалыптастыру үдерістері сөз болады. Публицистік шығармашылықтың XXI ғасырға тән жаңашылжәне ерекше қырлары көрсетілген. Жаңа медиалардың ықпалымен,интернет ресурстардың, конвергенттік, блогтық журналистиканыңықпалымен публицистиканың ерекше қырлары айқындалды,қоғамдық пікірді қалыптастыруда жаңа нышандар бой көрсетебастады.