Дәстүрлі бақ тарихи және медиа контекстіндегі еуразиялық идеялар (Журналистика сериясы, 2022)
Мақала Еуразиялық интеграцияны дамытудың медиа векторына, Еуразиялық экономикалық одақтың (ЕАЭО) ақпараттық кеңістігіне арналған, өйткені ЕАЭО міндеттерінің бірі ТМД елдерін құрудың мақсаттары мен міндеттері туралы толық ақпаратпен қамтамасыз ету болып табылады. еуразиялық жоба, өйткені тәуелсіздік жағдайында өскен ұрпақ үшін бұл идея нақтылануы керек. ЕАЭО іргетасы 20 ғасырда қаланғанын ескерсек, қазіргі уақытта посткеңестік кеңістікте және, атап айтқанда, Қазақстанда интеграциялық үдерістердің ақпараттық аспектіде дамуының толық көрінісі жоқ. Бұл мақалада авторлар осы олқылықтың орнын толтыруға тырысады.Зерттеудің мақсаты – БАҚ контекстінде еуразиялық интеграцияның қазіргі даму кезеңін талдау. Зерттеу әдістеріне Еуразиялық кеңістіктегі интеграцияның дамуының тарихи, кешенді талдау, теориясы мен тұжырымдамасы принциптері жатады.Зерттеудің ғылыми маңыздылығы мынада: «Еуразия» концепциясының дамуы, еуразиялық интеграция тарихи және қазіргі аспектіде алғаш рет Қазақстандағы ақпараттық кеңістіктің дамуы, медиа контекст призмасы арқылы қарастырылады. , ТМД елдеріндегі Еуразияның бұқаралық коммуникация материалдары мен зерттеу орталықтары мысалында. Еуразиялық орталықтарды, жобаларды, медиа сайттарды, порталдарды, БАҚ-тарды құру және дамыту, конференциялар, дөңгелек үстелдер, белсенді ынтымақтастық, өзара тәжірибе, білім, идеялар алмасу – осының барлығы Еуразиядағы интеграцияны нығайтуға ықпал етеді. Мақаланың нәтижелері мен тұжырымдары Қазақстандағы және ЕАЭО елдеріндегі еуразиялық үдерістерді одан әрі зерттеуде, осы аймақтағы интеграциялық мәселелерді жақсырақ қамтуда практикалық мәнге ие болады.Түйін сөздер: БАҚ, Еуразиялық интеграция, Еуразиялық орталықтар, Еуразиялық эконо- микалық одақ.