Аударманың түрлері - Виды перевода (Журналистика сериясы, 2016)
Мақалада аударманың анықтамасы, аудару принциптері, аударма түрлерінің пайда бо-луы, шетелдік аудармашы, ғалымдардың аударманы қандай түрлерге бөліп, жіктегені баяндалған. Сонымен қатар аударма ғылымын зерттеуге өз үлестерін қосып жүрген қазақ ғалымдарының дапікірлеріне шолу жасалған. Жəне де əр аударма түрлерінің өзіне тəн ерекшеліктері, ғалымдардың берген анықтамалары жүйелі түрде қарастырылған. Аударма түрлерін анықтауда бірізділіктің жоқ екендігін атап көрсеткен. Мақала ғылыми-көпшілік стильде жазылып, қалың оқырманға арналған.В статье рассматриваются основные виды и принципы перевода. Автор анализирует вклад казахстанских ученых в теорию и практику перевода. Особенности каждого вида перевода рассматриваются системно и последовательно.