Журналистік мамандықты меңгерудің негізі– тəжірибеде - Основы освоения журналистской профессии в практической деятельности (Журналистика сериясы, 2016)
Журналистік мамандықты меңгеруде тəжірибені молайту жағы басым болу керек екенін өмір көрсетіп отыр. Оқу газеті, оқу телеарнасы, оқу радиостудияларының факультет көлемінде ғанаемес, сол жоғары оқу орны көлемінде жұмыс істеп, кəсіби БАҚ өнімдері сияқты күнделікті өнім беріп тұрғанда ғана журналист шыңдалады, кəсіби дағдыланады, соны əрі қарай жетілдіру журна-листикасы бұрыннан дамыған мемлекеттер баспасөзінен, радиотелевизияларынан үйрену арқылы шыңдалады. Жизнь доказывает, что в усвоении профессии журналиста в первую очередь необходимы навыки и стремления. Факультет-ские стенгазета, телестудия, радиостудия должны работать не хуже, чем професиональные СМИ нашей республики. Студенты как будущие профессионалы должны работать не только на уровне университета, но и на уровне журналистов зарубежных стран. Перенимая опыт зарубежных коллег, студенты должны развивать практические навыки ежедневно.