Влияние коммерческого интереса корпораций на создание образа современности в интернете - Интернеттегі заманауи бейнесін жасауға корпорациялардың коммерциялық мүддесінің əсері (Журналистика сериясы, 2016)
В статье исследуются изменения, происходящие на мировом информационном рынке. Основные тенденции развития мировой медиаиндустрии таковы, что сегодня транснациональныекорпорации являются важной частью мировой информационной системы. Автор рассматривает положительные и отрицательные стороны деятельности ТНК, их роль и механизмы воздействия на аудиторию. В результате проведенного исследования автор приходит к выводу, что в настоящее время медийные ТНК фактически решают многие вопросы нового информационного передела мира.Мақалада əлемдік ақпараттық нарықта болып жатқан өзгерістер зерттеледі. Əлемдік медиаиндустрия дамуының негізгітенденциялары көрсетіп отырғандай, трансұлттық корпорациялар əлемдік ақпараттық жүйенің маңызды бір бөлігі болып есептеледі. Автор трансұлттық корпорациялар қызметінің жағымды жəне жағымсыз жақтарын жəне олардың көпшілікке əсер етуші тəсілдерін қарастырады. Зерттеу нəтижесінде автор трансұлттық корпорациялар əлемнің жаңа ақпараттық кеңістігіндегі көптеген мəселелерді шешуге ұйытқы болып отырғандығы туралы қорытынды жасайды.