Тұңғыш Кеңестік қазақ баспасөзі – «Қазақ тілі». «Қазақ тілі» - первая казахская газета советского периода. (Журналистика сериясы, 2016)
В статье автор пишет о газете «Қазақ тілі», ее судьбоносной истории, значении в развити национальной прессы Казахстана. Отмечается, что газета «Қазақ тілі» всегда освещала проблемы трудящегося народа, молодежи. Исследуется влияние газеты на просвещение и духовное воспитание народа.Автор мақаласында ұлт баспасөзі тарихында «Қазақ», «Айқап» және «Сарыарқа» іспетті іргелі басылымдардың соңын ала, 1919-1928 жылдары он жыл қатарынан үзбей шығып тұрған «Қазақ тілі» газетінің тағдырлы тарихы, жүріп өткен жолы, қоғаммен бірге көтеріскен ауыр жүгі туралы сөз етеді. Семей губкомы мен губаткомның органы бола тұрып, «баспасөз бетіндегі өзінің үгіт жұмысында, ұйымдастырушылық ісінде еңбекші-бұқара жастарын өз төңірегіне топтастырып жұмыс істеген. Көпке сезім беріп тәрбиелеп, көпті көпшілдік жолымен, әлеуметшілдікке апаратын жұмысшы мен қара бұқараның тілі, Коммунист партиясы мен кеңес үкіметінің баспасы» болған.