Қазақстандағы медиа контекстінде романтикалық визуалдық новеллалардағы диалог ерекшеліктері мен коммуникация түрлері (Журналистика сериясы, 2026)
Зерттеудің өзектілігі көрнекі романдар жанрының қарқынды дамуына және олардың болашағы зор жаңа медиа индустриясы бар елдерде цифрлық форматта мәдени өзін-өзі анықтауды қалыптастырудағы маңыздылығына байланысты.Мақалада романтикалық көрнекі романдар жанрындағы диалогтар мен қарым-қатынастың сипаттамалық ерекшеліктері талданады. Қазақстандағы осындай мысалдардың бірі-2024 жылдың 11 шілдесінде жарық көрген "ТҰЗАҚ" романы.Зерттеу барысында ойынның бұқаралық ақпарат құралдарында жариялануы, оны елдегі ойыншылардың қабылдауы, жанрдың мәдени қайта құрылу процесіндегі қауымдастықтардың рөлі қарастырылады.Жұмыстың ғылыми маңыздылығы мазмұнды талдауды, коммуникацияның әртүрлі әдістерін, бұқаралық ақпарат құралдарының өкілдік тәжірибесін біріктіретін жан-жақты талдаумен байланысты. Бұл тәсіл адамдардың тәжірибені қабылдауындағы және ұжымдық жадыны қалпына келтірудегі диалогтардың маңыздылық деңгейін анықтауға мүмкіндік береді.Мақала көрнекі романдардың ойындарды, әдебиеттерді және бұқаралық коммуникацияларды, соның ішінде жергілікті мәдениеттің ерекшеліктерін қалай біріктіретінін және баяндаудың аралас түрлерін қалай қолданатынын көрсетеді.Зерттеу әдістемесі жаhандық мысалдармен, соның ішінде онлайн аудиториямен және онлайн қауымдастықтармен салыстырғанда TUZAQ жағдайын пайдалануға негізделген. Зерттеудің практикалық маңыздылығы білім беру бағдарламаларын әзірлеу, көрнекі романдар жасау үшін студенттік жобалар мен даму топтарын ілгерілету арқылы қазақ жанрының одан әрі дамуын дәлелдеуде жатыр. Әдебиеттің сапалы бейімделуіне және мәдени контексте аудиторияның үмітін ақтайтын мазмұнды жазуға ерекше көңіл бөлінеді.     Қорытындылай келе, автор көрнекі романдардың қазіргі цифрлық медиа кеңістігінде мәдени және тарихи мұраны сақтау және беру үшін жоғары әлеуетке ие екендігі туралы қорытынды жасайды.