Медиа алаңында экологияның алатын орны (Журналистика сериясы, 2020)
Мақалада Қазақстанда  қалыптасқан  жалпы  экологиялық  өзек- ті мәселелердің бұқаралық ақпарат құралдарында көтерілуі және олардың сол мәселені шешілуіне ықпалы, қоғамдық пікірді қалып- тастырудағы орыны – Алматы қаласы мен Алматы облысында  бо- лып өткен қатты дауылдың және басқа да тұрмыстық-экологиялық факторлардың қала экологиясына келтірген зардаптары туралы жарияланған баспасөздегі материалдардың негізінде қарастыры- лады. Оңтүстік астанада қалыптасқан қазіргі экологиялық мүшкіл жағдайдың түптің түбінде  қауіпті  апатқа  айналуы  мүмкін  екенді-  гін халыққа жеткізу, оның салдарын түсіндіру, қатердің алдын алу, оның зардаптарын жою шаралары туралы пікірлер мен жобаларды таныстыру барысындағы ақпарат құралдарының маңызы көрсетіле- ді. Сондай-ақ, Алматы қаласының экологиялық жағдайына халықара- лық талап деңгейінде салыстырыла отырып баға беріліп, оның бас- ты проблемалары аталады.
Keywords: Қазақстан, Алматы, қоршаған орта, экология, ме- диа.