Мұсабек Байзақұлының эпи калық шығармаларындағы дидактикалық ұстаным (Журналистика сериясы, 2020)
Аталмыш мақала XIX ғасырдың екінші жартысы мен XX  ғасыр- дың бастапқы ширегінде өмір кешкен (1849-1932) акын Мұсабек Байзақұлының шығармашылығының дидактикалық тұстарын талдау- ға арналған. Ел арасында Молда Мұса ретінде танылған ақын жө- нінде таныстыру, талдау мақалалар 30 жылдардың бірінші  жарты- сында жарық көрген. Молда Мұса туралы қазақтың көрнекті ақыны Ө.Тұрманжанов, ұлы жазушы М.Әуезовтің көңіл бөлуі де кездейсоқ емес. Өзінің шығармаларында Мұсабек Байзақұлы адамзатқа ортақ тақырыптарға барады. Өмір мен өлім, жастық пен кәрілік, пәни мен мәңгілік, адамшылық мәселелерін қозғап, ой толғайды. Өмірдің асыл мұраты адам атына лайық парыздар атқару, ізгілік дәстүрлерін та- рату, кауымға, адамға жақсылық жасау деп біледі. Бұл тұста қазақ және шығыс әдебиетіне төн ғибратшылдық, тәлімгерлік сарын ко- рінеді. Ақын эпикалық шығармаларында түрлі жағымсыз мінездерді сынайды. Сондықтан да ақынның эпикалық шығармалары аса мәнді.
Keywords: Мұсабек Байзақұлы, дидактика, мысал, эпика, ағартушы.