Қазақстан басылымдарында экономикалық тақырыптардың берілуі (Журналистика сериясы, 2016)
Мақалада Қазақстанда жарық көретін басылымдардағы эконо микалық тақырыптардың ерекшелігі мен берілу тәсілдеріне назар аударылды. Қазіргі таңда басылымдардағы экономикалық тақырып өз алдына бөлек, іскерлік журналистика, экономикалық публицис тика ретінде бөлініп шықты. Онымен қоймай тек экономика тақы рыбына арналған басылымдар дүниеге келді. Сонымен бірге олар өз кезегінде саясатқа, билікке белгілі бір дәрежеде әсер етті. Эконо мика тақырыбы қоғамдағы барлық құрылымдардың игілігіне қызмет етуде.Қазақстандағы салалық экономикалық басылымдардағы әлсіздік ол мақалаларды журналистер емес, көп ретте экономистер жазады. Қазіргі тақырыптық басылымдар көп ретте атына заты сай бола бер мейді. Болған жайтқа үстірт қарап, бойламайды. Бізде көп ретте бол ған оқиғаны баяндау, ақпарат беру ғана бар.
Keywords: Түйін сөздер; Баспасөз; экономика; іскерлік журналистика; биз нес журналистика; мақала.