Журналистикадағы «брендтің» ақпараттық формасы немесе бренд-журналистиканың бүгінгі сипаты (Журналистика сериясы, 2015)
Мақалада қазіргі журналистикадағы жаңа бағыт – бренд-журна листиканың жалпы құрылымы және оның Қазақстандағы көрінісіне сипаттама беріледі. Ең алдымен бренд құбылысы мен ұғымының та рихилығына, ұлттық тамыры мен табиғатына экскурс жасалады. Со нау байырғы қоғамдағы таңба басу үрдісі бүгінгі нарық заманындағы тауарға белгі қою әдісінің бастауы болғанына, яғни қазақ даласында нарықтық қатынастардың баяғыда-ақ дамығанына назар аударыла ды. Сонымен қатар бренд-журналистиканың қызметі, мақсаты, оның дәстүрлі журналистика мен маркетингке әсерін біз батыс қисынгер лерінің пікірлеріне сүйене отырып талдаймыз, дәстүрлі журналис тика мен маркетингтің миссияларын анықтаймыз. Еуропада ұлттық брендке айналған негізгі ескерткіштер ел экономикасына бір жылда миллиардтаған пайда алып келетіндігін алға тарта келе, әлемге әйгілі шетелдік брендтер мен ұлттық брендтің халық арасындағы танымал дылығын айқындай түсеміз.
Keywords: бренд; таңба; ен; бренд-журналистика; маркетинг; БАҚ; дәстүрлі БАҚ.