«Қазақ газеттері» ЖШС-нің ақпарат кеңістігіндегі алар орны мен болашағы (Журналистика сериясы, 2015)
«Қазақ газеттері» жабық акционерлік қоғамы Президент Н.Ә. Назарбаевтың 1999 жылғы 11 наурыздағы № 538 Шешімімен құрылды. Ірі медиахолдинг қоғам мен мемлекет мүддесі үшін қызмет атқарады. Қазіргі таңда медиахолдинг құрамына «Ана тілі», «Қазақ әдебиеті», «Уйғур авази», «Экономика» газеттері, «Ақиқат», «Жұлдыз», «Жалын», Простор», «Үркер», «Мысль» журналдары кіреді. Бұл басы лымдарда тіл, тарих, әдебиет, мәдениет, адамгершілік құндылықта ры мәселелері қозғалады. Басылым егемен мемлекеттің саясатын, ашық азаматтық қоғам құрылысын насихаттайды. Бұл мақалада «Қа зақ газеттері» ЖШС-нің ақпараттық кеңістіктегі алар орны мен бола шағы қарастырылады.
Keywords: «Қазақ газеттері» жабық акционерлік қоғамы; медиахолдинг; ақпараттық кеңістік; «Ана тілі»; «Қазақ әдебиеті»; «Уйғур авази»; «Экономика» газеттері; «Ақиқат»; «Жұлдыз»; Жалын»; «Простор»; «Үркер»; «Мысль» журналдары.