(untitled) (Herald of Journalism, 2015)
Мақалада филология ғылымындағы өзекті мәселе – метафора және оның шығармадағы поэтикалық құрылымдық орны сөз етіле ді. Метафора классификациясы, дербесавторлық метафора (жеке поэтикалық), дербесавторлық метафорадағы әлемнің концептуал дытематикалық бейнесіне ерекше көңіл бөлінеді. Қазақ халқының ұлы ақыны Абайдың дербесавторлық метафоралары концептуалдық өріс тұрғысынан қарастырылады. Абайдың поэтикалық мәтіні негі зінде дербесавторлық метафоралардың мағынасы анықталады. Ға лымдар мен зерттеушілер ұсынған метафораны аударудың бірнеше әдісі, амалтәсілдері ұсынылады.