(untitled) (Herald of Journalism, 2018)
Демократиялық мемлекеттік құрылым қағидасы бойынша, елде ұйымдасқан негіздегі үш сектор болуы тиіс: біріншісі – билік, екіншісі – биз-нес, үшіншісі – қоғамдық немесе үкіметтік емес ұйымдар не құрылымдар. Қазірде демократиялық қоғам жəне мемлекет құру жолына түстік деп жа-тырмыз. Яғни, бізде осы үш сектордың үшеуі де бар. Өкініштісі сол, оның шешуші маңызы бар алғашқы екеуі билік пен бизнес қазақ тіліндегі ақпаратты қажет етпейді. Билік өзіне қажетті бүкіл мəлімет пен құжаттарды алдымен орыс тілдік негізде алады жəне дайындайды. Қазақ тіліндегісі тек аударма ғана.