(untitled) (Herald of Journalism, 2016)
Автор мақаласында тəуелсіз еліміздің ақпарат кеңістігінде өзіндік орны бар «Айқын» газетінің ерекшеліктері, ақпарат берудегі əдіс-тəсілдері жайында сөз етеді. Қазақ тілді күнделікті шығатын басылымдар саусақпен санарлық. Солардың бірі – «Айқын» газетінде көтерілетін проблемалар мен тақырып мəселесі жəне айдарлар атауы жан-жақты талданады. Басылымға тəн ерекшелік журналистердің еліміздің қоғамдық-саяси өміріндегі өзгерістер мен жетістіктерді жəне кемшіліктерді ешқандай бұрмаламастан анық-қанық қалпында жеткізуі екендігі жайында тұжырым жасалады. Қарапайым халықтың мұң-мұқтажын шешуде билікке ықпал ете алатын бірден-бір басылым екендігі мақалада нақты мысалдар арқылы дəлелденеді. Айдарлар аясында жарық көрген жарияланымдар тақырыбы мен қозғалған проблеманың мазмұны мен сипатына, журналистер шеберлігіне баға беріледі. Публицистикадағы тақырып пен проблемаға қатысты зерттеуші ғалымдар пікірлері орайлы қолданылады. В статье автор анализирует тематику и проблемы материалов, опубликованных в рубриках республиканской общественно-политической газеты «Айкын». В статье предлагаются пути решения проблем, поднимаемых в газете. Автор выявляет специфические особенности названной газеты.