(untitled) (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада ғалым Б. Кенжебаевтың ежелгі дəуір əдебиетін зерттеуге арналған мақалалары қарастырылады. Əдебиеттанушы ғалым Б. Кенжебаев əдебиет тарихын көне түркі дəуірінен бастаудың ғылыми жəне əдістемелік негіздерін айқындауда əдебиеттанудағы озық ғылыми тəжірибелерді терең білгірлікпен ұштастырып, көркемдік ойлаудың тарихи бастаула-рын дəлелдеген еңбектердің маңызы сараланады. Қазақ əдебиетінің тарихын тарихи сабақтастық тұрғысынан зерттеп, оның ежелгі дəуірлерінен бастап жүйелеудегі Б. Кенжебаев концепциясы əдебиеттануда бірден-бір жетекші де басты ұстаным болып қала беретіні көрсетіледі. В статье рассматриваются работы Б. Кенжебаева, посвященные исследованию древней эпохи истории казахской литерату-ры древнетюрксого периода. Анализируется актуальность нового научно-методологического подхода изучения и периодизации многовекого литературно-духовного наследия казахского народа в процессе исторической преемственности Б. Кенжебаева.