(untitled) (Herald of Journalism, 2016)
Автор бұл мақаласында 1919-1928 жылдар аралығында Семей өңірінде шыққан, сөйтіп бүкіл қазақ жері, қала берді Моңғолияның бір бөлігіне тараған «Қазақ тілі» газеті жайлы, ондағы авторлардың тақырыптық ізденісі туралы сөз етеді. «Қазақ тілінде» тұрақты көтерілген тақырыптар жетерлік. Мәселен, қазақ тілінің мәселесі, оны іске асыру, оқу-ағарту ісі, денсаулық жайы, әйел теңсіздігі, жастар мәселесі, ауыл шаруашылығын қалпына келтіру, ірі өнеркәсіпті дамыту сияқты ірі мәселелер қозғалды. Газетте ұлттық білім беру жүйесін қалыптастырудағы халық сауатын ашу, халықты ілім-білім мәдениет жолына түсіру, ұлт мектебі арқылы жас ұрпаққа ұлттық тәрбие беру сынды маңызды міндеттер көтерілді. Сондай-ақ білім, ғылым жаңалықтарын жеткізіп, қазақ ағартушыларының озық ойларын халық арасына насихаттап отырды. Автор в своей статье пишет о газете «Қазақ тілі», вышедший в 1919-1928 годах в Семее, таким образом распространившийся всей казахской земле, и частью Монголии, о тематическом блоге газеты. В «Қазақ тілі» достаточно тем, которые постоянно усердно поднимались авторами. Например, проблема казахского языка, его осуществления, учебно-просветительское дело, вопрос здоровья, неравенство женщин в обществе, вопрос молодежи, восстановление сельского хозяйство, движение крупной промышленности, и.т.п. В газете поднимались такие важные вопросы как, формирование грамотность народа в системе отдачи национальногознания, через национальную школу дать молодому поколению национальное воспитание. А также доставить новости об учебе, о науке, и пропагандировать народу прогрессивные мысли казахских просветителей.