(untitled) (Herald of Journalism, 2016)
Бұл мақалада автор сандық телевизияның мүмкіндіктері жайлы кеңінен сөз қозғайды. Әлемдік тәжірибені алға тарта отырып, автор Қазақстан аумағындағы сандық телевизияның жай-күйіне тоқталады. Сондай-ақ мұнда эфирлік, спутниктік, кабелдік хабар тарату жолдарының ерекшеліктері қарастырылған. Елімізде сандық телехабар таратуды белсенділендіру, дамыту, телерадиохабар тарату, мәліметтер жіберу мәселелерін талдаған. Интернет желісіндегі жаңа технологиялардың мүмкіндіктері де қамтылған. В статье рассмотрены возможности цифрового телевидения. Автор анализирует современное состояние цифрового телевидения в Казахстане в сравнении с мировыми масс-медиа, рассматривает особенности эфирного, спутникового, кабельного вещания, а также дальнейшее развитие цифрового телевидения в стране, внедрение инновационных технологий и задачи создания технологической цепочки, которая даст возможность управлять телекоммуникационной сетью.