Қоғам жəне театрдағы жаңашылдық. Общество и новизна в театральном искусстве. (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада актер пластикасының мəнерлілігі жан-жақты зерттелген. Актерлік өнерде пластиканың маңызды қызмет атқаратыны жайында мысалдар келтіру арқылы баяндалған. Актер бойына пластика-ны қалыптастыру негізінде машықтану жөнінде зерделей келе, машықтанудың жолдарын қарастырып өткен. Болашақ актерлерді оқыту барысында пластикалық қимылға баулу жағына кеңірек тоқталып, тың ізденістерге барған. Мақала актер өнерінің мəселелерін көтереді.В статье рассматривается красочность актерской пластики. В примерах подробно изложена важная роль пластики в актерском искусстве. Статья также поднимает вопросы актерского мастерства.
Keywords: театр; актерлік өнер; режиссер; мизансцена; режиссерлік шешім; психо-физикалық əрекет; спектакль; жанр; стиль; көңіл-күй; қалып; студент; қимыл-қозғалыс; ырғақ; ұсынылған тосын жағдай; актерское искусство; режиссерское решение; психофизическое действие