«Сары басылымдардың» типологиялық ерекшеліктері. Типологические особенности «желтой прессы». (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада «сары басылымдарға» қатысты ғылыми тұжырымдар сарапқа салынып, олардың басты ерекшеліктері айқындалады. «Сары басылымдардың» тақырыптық, проблемалық қырлары, ақпараттыберудегі тəсілдері нақты мысалдармен дəлелденеді. «Сары басылымдардың» дизайны, түстерді үйлестіріп берудегі əдістері де назардан тыс қалмаған. Сондай-ақ қазақ тілінде шығатын «сары басылымдардың» тақырып қою, мəселе көтеру, қылмыстық оқиғаларды жазудағы кемшіліктері айтылады. Авторлар «сарыбасылымдардың» сапасын жақсарту үшін бірқатар ұсыныс білдірген.В статье анализируются научные взгляды на специфические особенности «желтой прессы». С помощью конкретных примеров аргументируются тематические, проблемные аспекты информационных статей. Вместе с тем, авторы останавливаются на недостатках «желтой прессы» в постановке тем, проблем, в описании преступлений и происшествий. Авторы приводят рекомендации и предложения по совершенствованию «желтой прессы».
Keywords: «сары басылым»; сенсация; беллетристика; «желтая пресса»; дизайн