Сыр өңіріндегі балаларға арналған басылымдардың ерекшеліктері. Особенности изданий для детей на земле Сыра. (Herald of Journalism, 2016)
Аталмыш мақалада бұқаралық ақпарат құралдарының ең басты қызметі – қоғамдық пікірді қалыптастыру болса, балалардың өмірге деген көзқарасының қалыптасуына да масс-медианың ықпалы зор екендігі, Сырөңірінде жарық көрген балалар басылымдарының өзіндік ерекшеліктері мен өзгешеліктері, қиындықтары мен жетістіктері талданады. Қазақ журналистикасында балаларға арналған басылымдардың алатынорны ерекше екендігіне де баса назар аударылады. Балалар журналистикасының өзіне ғана тəн сипатын айқындайды. «Сыр мектебі», «Бал дəурен», «Сыр ұланы» атты басылымдарды негізге ала отырып, ондажарық көрген жарияланымдардан мысалдар келтірілген. Балаларға арналған басылымдардың не жазып жүргендігін нақтылайды.Одной из задач средств массовой информации является формирование общественного мнения, но велико и влияние масс-медиа на формирование мировоззрения детей. В связи с этим, в статье анализируются особенности и отличительные черты, трудности и достижения печатных изданий для детей земли Сыра.Особое внимание уделяется и тому, что в казахской журналистике издания для детей занимают особое место. Раскрывается особенность, присущая только детской журналистике. Анализируется контент мате-риалов изданий «Сыр мектебі», «Бал дəурен», «Сыр ұланы».
Keywords: балалар басылымдары; жанр; айдар; детские издания; рубрика