Дулат Исабеков əңгімелеріндегі отбасылық құндылықтар мен кейіпкерлер болмысы. Семейные ценности персонажей рассказов Дулата Исабекова. (Herald of Journalism, 2016)
Бұл мақалада қарапайым ауыл адамдарының тіршілігінен бастап, отбасылық құндылықтар, үлкен жауапкершілікті сезінуге тиіс əке мен бала арасындағы жылы қарым-қатынастар, сондай-ақ қоғамдағыкейбір келеңсіздіктер суреттелген Дулат Исабеков əңгімелері талданады. Жазушының «Бейтаныстар», «Ақлима», «Əке», «Бітпейді арман», «Мəңгілік қағида» əңгімелеріндегі кейіпкерлердің болмыс-бітімі ең алдамен адами құндылықтарымен өлшенетіндігі зерделенеді. Сондай-ақ жас жігіт пен бейтаныс қарт ана, Ақлима мінезі, əке мен бала арасындағы қарым-қатынастар, т.б. шынайылылығымен назар аудартатындығы əңгімеленеді. Жазушы қаламына тəн өзіндік ерекшеліктер мен образ сомдаудағы шеберлігі де айқындалып, кейіпкерлер болмысын аса сезімталдықпен орынды аша білген психолог жазушы ретінде бағаланады.В статье исследуются рассаказы Дулата Исабекова о жизни простых людей, о вечных ценностях семьи как малой ячейки общества, о теплых взаимоотношениях между поколениями. Рассматривается мировоззрение персонажей, их нравственные ориентиры. Автор отмечает, что Дулат Исабеков – мастер, творения которого характеризуются психологической глубиной, мастерством, индивидуальностью в зарисовке литературных образов.
Keywords: cуреткер; кейіпкер болмысы; отбасы; құндылық; шағын жанр; көркем образ; тіршілік; адамгершілік; шығарма шешімі; авторлық позиция; т.б.художник; сущность персонажа; семья; ценности; малый жанр; художественный образ; быт; нравственность; решение проблемы