Қазақстандағы салалық баспалар: кеше жəне бүгін - Отраслевые издательства в Казахстане: вчера и сегодня (Herald of Journalism, 2016)
Мақалада қазіргі Қазақстан кітап басу ісінің негізгі проблемаларының бірі, отандық салалық баспалардың ерекшелігі зерттеледі. Автор алғашқы салалық баспалардың қалыптасуы мендамуының тарихи қырларын қарастыра келіп, салалық баспалардың қазіргі жағдайымен даму бағыттарына тоқталады. Автор салалық басылымдарға деген сұраныстың өсуіне назар аударады.В статье исследуется одна из актуальных тем современного казахстанского книгоиздания– специфика отечественныхотраслевых издательств. Автор изучает исторические предпосылки возникновения отраслевых издательств, современное со-стояние, основные проблемы и перспективные направления развития. Особое внимание уделяется проблеме востребованностиотраслевой литературы.
Keywords: салалық баспа; мемлекеттік баспа; oтраслевые издательства